Wat eten jullie vandaag? Stamppot!

Vandaag staat er een andere stamppot op het menu dan ‘normaal’…

image

Men neme:
2 knolselderijen
1 zak boerenkool 300gram
1 flespompoen
2 uien
2 bakjes spekreepjes
1 1/2 eetlepel Mosterd
1 dessertlepel Sambal oelek (optioneel)
Bouillionpoeder
Nootmuskaat
Peper
Zout

Snijd de flespompoen met schil en al in stukken, de knolselderijen in stukken, en kook deze samen met de boerenkool zo’n 20 minuten in een grote pan met water en een eetlepel bouillionpoeder. (Bouillionblokje mag ook maar ik ga voor zonder gist en e-nummers)
Ondertussen fruit je in een andere pan de in grof gesneden stukken ui zacht. Daar doe je dan de spekreepjes bij en die bak je nog even mee.
Giet de pan met groenten af, voeg de mosterd en de sambal toe en stampen maar!
Voeg royaal de andere kruiden toe, en het uienmengsel. Roer even door en klaar!!!
Wij hadden er verse worst bij en suikervrije appelmoes…

Je kan hier wel drie dagen van eten met zijn tweeën. Maar aangezien mijn vriend nogal veel eet, eten wij er twee dagen van, en neemt hij nog een laatste restje mee naar zijn werk de derde dag…

Smakelijk eten!!!

Xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s