Loempiataart

Eens in het kwartaal/half jaar spreek ik af met nog drie vriendinnen en dan eten we samen en kletsen we heel veel bij! Iedereen maakt iets, en wat het altijd goed doet is deze loempiataart.
Het originele recept komt uit het kookboek Skinny Six van ‘Chicks love food’ maar ik kan mij nou eenmaal nooit aan een vast recept houden.

image

De ingrediënten:

Filodeeg
2 grote kipfilets
1/2 bakje champignons
Zak wokgroenten naar keuze
Sambal oelek
2 knoflooktenen
Hand cashewnoten
3 eieren
Ketjap manis
Peper en zout
Olie

Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, de champignons en knoflook in plakjes en hak de cashewnoten fijn.
Verhit wat olie in de pan en voeg daar de sambal en knoflook aan toe.
Bak de kip kort mee en voeg dan de champignons en de wokgroenten toe.
Ondertussen leg je een vel filodeeg in een springvorm, en drie of vier vellen over de rand.
Klop de eieren met een scheut ketjap, en wat peper en zout.
Vul de springvorm met de vulling, schenk het eiermengsel eroverheem, verdeel de cashewnoten eroverheen, leg een vel filodeeg erover en vouw de flappen van de vellen die over de rand hangen erover.
Zet dit 45 minuten in de oven op 175 graden, maar bedek de springvorm na 20 minuten met aluminiumfolie, anders verbrand de bovenkant.

Lekker met zoete chilisaus!!

Smakelijk eten!!

Xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s